Pengikut

Isnin, 1 April 2013

Burger Besar @ Giant Burger


Malam sabtu lepas adik cikta ajak keluar pi makan burger besar,,,teruja dengar burger besar teringin la gak nak try kan...nak tengok le besar mana....dia pun tak pernah makan lagi....so kami gerak le dari rumah kat kota kemuning ke seksyen 7, shah alam....medan selera agaknya situ...dekat dengan Unisel.....

Bila sampai...tengok ramainya manusia...meja full dah....nasib carik-carik ada gak satu meja kosong...tak boleh nak selit2 sebab kami semua 8 orang (termasuk anak-anak)....terpaksa tunggu gak sekejap...sambil-sambil tu kami pi order dulu.....ada banyak size...ada harga RM10 tak ingat lak berapa gram....ada yang 500 gram harganya RM 20 dan yang 1 kg harganya RM40....

Mulanya kami order yang RM20 tu untuk dua perasa...satu BBQ satu lagi perasa blackpaper....so bila dah settle order....pegi duk kat meja..tetiba adik tu datang cakap yg RM20 tu dah habis...tadi masa amik order dia kata yang 1kg tu habis...ada yang 500g je...tetiba datang cakap yang 500g lak habis...so terpaksa gak la amik yg sekilo tu...cumanya xdpt le nak rasa dua perisa...just amik BBQ je....hampa sedikit....tapi cukup le kami lapan beranak makan....

Rupa burger besar,.....besarnya lebih kurang besar pinggan kot...

Dekorasi menarik...


Disertakan pisau untuk memotong

Bebudak le tak sabar...

Sos BBQ


Belum dipotong...


Rupa setelah dipotong....


Rasanya macam mana????hmmmm...bagi pendapat Cikta la kan...kalau selera cikta ni rasa macam biasa ja...takde la sedap bangat,...hingga menjilat jari tu....biasa-biasa je lar.....ada cukup rasa la....hehehe...sebab pernah makan burger yang lagi sedapkan..berlagak la sikit...

Cuma yang tak bestnyer tempat makan dia tu....kalau bawak anak-anak agak tak sesuai la sebab panas.....sebab orang ramai kan...lagi satu susah sikit nak order air sbb satu gerai je jual air....dah tu berlagak bukan main...air dia buat x sedap lak tu....fresh oren tak de rasa oren...budak2 pun xnak minum....ais batu letak sikit je...nak mintak tambah muka sombong nak mampus....bad service la air kat situ.....tapi burger ni cepat je diorang hidang....kira ok la...kalau sapa nak tau rasanya macam mana...kena la pi try sendiri kan.....

5 ulasan:

  1. wah, besar gedabak burgernya...^_~

    BalasPadam
  2. lama betul cita kiter tak update blog. betul bz nih sejak dok opis baru...huhu~

    BalasPadam
  3. ala, rindu nk baca entri baru cikta..hihi~

    BalasPadam
    Balasan
    1. cik yu..tak sempat nak update ler...bz bangat kat sini....huhuhu..nak balik putrajaya balik boleh ker???

      Padam