Pengikut

Khamis, 31 Mac 2011

Aku.....13 April 1981

Najihah ooo Najihah

Sejak najihah dah boleh bercakap ni banyak benda yang cheq rasa lucu sgt keluaq dr mulut dia...hehehe

1)Sambil jalan2 beli barang kat carefour, selisih jalan ngan seorang lelaki cina...
tiba2 najihah bersuara...
Najihah: Mak tu cina....(cakap sambil tunjuk org tu)...
Mak jawab:..syhhh...adik awat ckp camtu

hehehehe..takut plak sat g cina tu marah...nasib baik dia x dengaq....

2) Tengah tengok TV kat rumah..tiba2 najihah cakap pedih mata sebab dia main koyop...
 Mak tanya: Adik ambik mana benda ni
Jihah Jawab: Abah
Mak tanya: Abah awat bagi anak...
Jihah menyampuk...abah bagi anak main...hehehe..x sempat abah dia jawab pun..cute ja dengaq..

3) Ni masa dok jual burger...ada customer pompuan cina datang beli...pakai skirt pendek...
jihah: Mak..mak...kakak..
mak:..hmmm
Jihah:..mak dia pakai seluaq pendek...(sambil tunjuk kat amoi tu)
Mak jawab;..mana seluaq pendek..
jihah sambil tepuk2 muka mak..tu..dia tunjuk lagi..sambil ckp..baju pun pendek...
Mak: diam je la..yg peliknya...mana dia tau tu seluar pendek n baju pendek ntah..rasa cam x pernah ajar dia pun..hehehe

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Selasa, 29 Mac 2011

Hindustan

Dah lama dah cheq x aktif dengaq2 lagu hindustan...kalau dulu masa kecik2 mmg minat gila ngna crita2 dan lagu2 hindustan..boleh katakan lagu2 yang famous time dulu boleh hafal la..siap sanggup ponteng sekolah agama sebab nak tgk crita hindustan yg ditayangkan hari jumaat pukul 2.30 ptg kot..(lupa dah la..hehehe)..

Yang paling xleh lupa...habis cheq rosakkan tape2 kaset lagu hindustan ayah punya..nasib ayah xtau..kalau ayah tau mati cheq kena marah...hahaha..mana tak rosak..dok pasang selalu..sampai lekat tape tu...pastu putus..hehehe..

Bila dah besaq  sikit..x layan dah tape2 kaset tu..(nak layan camna semua tape cheq buat rosak..hehhee)...layan radio plak...tiap2 malam layan THR GEGAR..HINDI POWER...siaran tu la peneman masa cheq study dulu...masa nak amik SPM mmg selalu la pasang...

Pastu bila dah sambung study kat uitm..jarang2 dah dengaq radio sbb xdak radio kat hostel..hehehe...bila balik umah ja layan lagu hindustan...

La ni dah beranak pinak ni..lagi la jarang layan lagu2 hindustan...xdan ka pa xtau la..habis lupa dah lagu2 hindustan dulu....tapi bila ingat2 balik punya pulun dulu minat crita hindustan...hehehehe...sampai keluaq air mata punya feeling...hahahaha

Layannn.....

Di kedinginan malam ini
Ku melerai rindu dalam hati
Agar terubat resah rindu
Yang menyentuh kalbu

Mungkin kau tiada menyedari
Apa yang ku simpan di hati
Mungkin kau memahami
Segala yang terjadi

Ingin kuturuti jejak langkahmu
Walau ke mana saja kau pergi
Ingin aku menghambakan diri
Untuk engaku mengasihi

Sedalam mana lautan api
Pasti aku cuba mengharungi
Itulah ketulusan hatiku
Moga kau kan mengerti

Semakin aku megingati
Semakin tebal rindu ini
Aku hanya mengemis rindu
Dari hati kecilmu




Isnin, 28 Mac 2011

Andai Aku Kaya.....

Andai Aku Kaya...
First..dah xmau keja dah..leh dok umah..jaga anak full time...

Andai Aku Kaya...
Nak beli kereta baru...tapi AFC tetap pujaan hatiku...huhuhu

Andai Aku Kaya...
Nak bawak My Family pg Umrah n Haji...

Andai Aku Kaya...
Tak mau dok kat bandar ni,,,nak dok kat kampung lagi best...hehehe

Andai Aku Kaya.....
Nak beli rumah sendiri...xmau dok umah sewa dah...huhuhu

Andai Aku Kaya...
Nak buka restoren sendiri....nak perkembangkan perniagaan Keluarga Pak Teh Dali..hehehe


Semuanya andai...bila la nak jadi kenyataan....
sabaq ja la...huhuhu

Khamis, 24 Mac 2011

Boleh Pecaya Ka?

1) Mark Bruce March 21 at 5:04pm Report


Hi,i browse through your profile and i like your picture..i want to be a friend of yours hope you don't mind? can i have your email id so we can chat and know more about our self...hope to hear from you soon..have a nice time.

2) Ahmad Raza March 24 at 1:52am Report


Salaam o alakum dear hru where u from plz i wan make friendship with u ???
 
Boleh percaya ka depa ni? betoi ka nak kenai?..ntah2 ada agenda tersembunyi...

Rabu, 23 Mac 2011

Erti Kasih Sayang...


Budak-budak kecik pun pandai rasa sayang kat baby,..macam mana la perasaan ibu-ibu..ayah-ayah yang buang anak...yang dera anak-anak kan..depa memang xdak langsung perasaan ka? hmmm...persoalan ni hanya orang2 yang terlibat ja boleh jawab kan...hehehe













 

Mak..nyanyi mak....

" mak..nyanyi mak"...comel jer dengar...hehehe




video

' muhammad..rasulullah.'...

video

Khamis, 17 Mac 2011

Balik Kampung

Tak sabar rasanya nak balik jumpa najihah...petang ni kami akan gerak balik ke perak..harap-harap kami selamat sampai di kampung dan selamat sampai balik ke sini..baru berapa hari tinggal jihah kat kampung..dah rasa x boleh nak duduk..semalam call waktu malam...nangis dia panggil mak..sayu ja rasa..nasib baik dah nak balik malam ni...

Selasa, 15 Mac 2011

Malam Ke-2

Malam ni kiranya malam kedua tidor berdua tanpa najihah..sunyila najihah tak ada..kalau tak puas nak bagi dia tidor dulu baru kita leh tido...mulut pot pet..pot pet...tadi call kampung tanya jihah macam mana..alhamdulillah dia tak buat perangai..dia tak nangis...call cakap ngan dia pagi tadi ceria jer..kalau dengar dia nangis kita pun rasa sedih...Sabar ye anak mak..khamis ni mak balik ambil adik yer....sayang sangat2 kat najihah...

Isnin, 14 Mac 2011

Kampung..Oh Kampung...

Hasih,,,camna nak buat ni...badan ja kat sini tapi hati dok kat kampung lagi...alangkah seronoknya kalau dpat bersama-sama family tercinta waktu-waktu sibuk ni...mesti syok gilerrrr....mana tak syoknya..macam2 makanan ada..biasanya kalau salah sorang family kami nak kenduri...seminggu sebelum kenduri tu dah berkampung dah kat umah kenduri..terutama sekali mak cik pitah la...mmg x balik gunung bongsu dah la...tu yang buat lagi meriah tu...masak ramai-ramai...makan ramai-ramai...ishhh...seronoknya..tapi nak wat camna..cheq keja..kalau la cuti banyak..maunya nak amik 2 minggu dok kat kg..tapi xleh la...cuti dah x banyak dah..sabaq ja la...orang kampun..tunggu cheq balik 17hb ni no...anak mak sayang..nanti mak balik amik adik tau..sayang najihah...mmmuuaahhh

Khamis, 10 Mac 2011

I-City

1/3/2011 hari tu x plan pun nak pg i-city..tapi memandangkan adik2 cheq iaitu k.ya n mek yan nak pi so jadi la kami pegi..mula-mula sampai sana yang paling teruja of-course ler my little princess najihah...sukanya dia tgk lampu warna-warni...mmg lawa...tapi mata cheq ni pelik sikit..x boleh tgk lama-lama...jadi pening...so kami pun parking le kat situ...konon2 nak bergambarlah time tu...so cheq pun bw kluar le kamera yang comel lotte ni...tup2...baru 3 keping gambar amik...keluar note...memory full..pelik plak..rasanya memory card kamera ni x penuh lagi...check punya check..rupa-rupanya..memori card xdak pun dalam camera...frust la kami...dapat amik 3 keping ja..yg paling frust adik2 cheq la...bukan selalu depa nak pi i-city ni..last2 xleh amik gambaq...sorry no Cpd Zierin Yan n Cpd Noorazira Mohd Noor...lain kali kita mai lagi no..bukan jauh pun dengan umah I yer...

Ooopppsss...lupa lak nak cita..kebetulan time nak balik tu terserempak lak nagn CEPLOS....boleh tahan jugak budak tu..nampak cam poyo jer bila berlakun...tp smart gak orgnya..cerah orgnya..yang penting dia x sombong...best arrr CEPLOS..hehehe


Alamak..malunya aku,.,..

Nak story la sikit ni..kejadian ni berlaku di pejabat pos pada jam 11.00 pagi tadi....nasib baik xdak org kenai cheq..kalau x lagi la malu...kisahnya bermula macam ni...cheq pi pejabat pos dengan tujuan nak renew lesen cheq ni yg mati dah berapa hari dah...nasib baik semalam ada road block polis x tahan..nak tau pasai pa..sebab dr jauh lagi cheq dah senyum kat abg/adik polis tu..hehehe...langsung dia suh jalan..nasib baik,.padahal jantung dup dap..dup dap...takut depa mintak lesen...

K la sambung balik cita tadi...sampai ja cheq kat pejabat pos tu..cheq dah tenen dan sorang mamat ni..dia dok betoi2 depan pintu pejabat pos tu...dengan pakaian seragam nya...so dengan ramah-tamahnya cheq pun teguq la dia..bukan pa sebab cheq nak tanya nak renew lesen camna...cheq pun tanya la..." Encik nak renew lesen macam mana? boleh ka renew kat sini? so mamat tadi pun dgn muka selamba dia..senyum pun x...masam pun tak menjawab..." tak tau la...saya bukan keje kat sini"..alamak malunya..tersalah org lar...cheq ingatkan dia keja kat situ...dok stand elok ja luar pintu ngan pakaian guard dia tu...malu punya pasai..cheq buat selamba ja la masuk dalam...tanya kaunter terus....pastu budak ni saja ja nak bg org lagi malu dia boleh pi dok sebelah...cheq buat2 x nampak ja la..nak cover malu..hehehe...tu la lain kali kalau nak tanya org..first thing kena tanya..."encik kerja sini ka?" jgn la pi selamba badak dok tanya terus benda yg kita nak tanya tu...hehehe...cheq akan ambil ingatan pasni..xkan berulang dua kali...hehehe

Rabu, 9 Mac 2011

Celik IT

Saja nak story sikit kat sini..kalau nak diikutkan cheq ni bukan celik IT sangat...cuma celik mata ja la..hahaha...seingat cheq, masa zaman2 dok sekolah dulu langsung x pernah sentuh komputer...first time cheq pegang komputer masa sambung study kat UiTM dulu ja la..tu pun punya la takut nak pegang komputer..nak menaip pun terhegeh-hegeh..laju lagi kura-kura berjalan hehehe...

Memandangkan cheq x pandai menggunapakai komputer..so segala assignment berkumpulan yang perlu ditaip tu diserahkan pada kawan cheq untuk menaip..Kalau nak harapkan cheq yang taip..alamatnya lambat la siap...kira kami agih2kan tugasla..cheq tukang cari isi maklumat..dia tukang taip ok la kan..apa yang penting..kkeerrjjaassaammaa....hehehe

Masa zaman2 study dulu suka sgt tgk org dok chatting..cheq pun teringin la jgk kan..nak ada kawan ramai..macam org lain...pastu mintak tolong kawan cheq ajaq...kira pandai la sikit time tu..tapi menaip still slow jgk...

Nasib baik sekarang dah laju sikit..seingat cheq...dulu cheq belajaq menaip sendiri..masa tu keja kat bank...dapat PC sorang satu..time tu la cheq cuba improve skill menaip ni...kira boleh tahan la..tp kalau ada ujian kederasan menaip mesti cheq x lulus...pernah cheq gagal interview sebab menaip slow ja..tapi rezeki cheq kat sini...alhamdulillah..sekarang dah celik sikit mata ni pasai IT...hehehe..cuma lom jadi advance je lagik....

Success

Yes..akhirnya berjaya jugak aku tampal iklan kat blog ni..tq nuffnang atas respon segera anda semua..hehehe..cheq suka sangat...

Isnin, 7 Mac 2011

Burger 2

Alhamdulillah..sejak berpindah tempat ni...jualan burger semakin memberangsangkan...ramai gak customer baru...klu tak sebelum ni asyik regular customer jer..xkan la hari2 dia nak makan burger kan...sekarang kami dah pindah dok berdepan ngan kedai mamak RESTORAN CORNER...kira bertambah le order...harap2 mamak2 tu x kisah la kan...risau gak kalau dia datang marah...semoga restoren mamak tu makin maju..hehehe..kalau dia makin maju...kami pun masyuuukkk gak...hehehe

Jumaat, 4 Mac 2011

Memaksa, Terpaksa dan Dipaksa

Aku ni jenis suka memaksa ke...aku pun x faham dengan diri aku sendiri...salah ke apa yang aku buat...aku buat ni semua untuk kebaikan beliau jugak..tapi takut plak niat aku disalahertikan...aku bukan saja2 memaksa,..tetapi terpaksa buat semua tu sbb aku rasa perkara tu memang perlu dipaksa...kalau tak di paksa takut x jalan plak..jadi terpaksa la aku memaksa dan dengan penuh keterpaksaan beliau terpaksa juga ikut paksaan aku..hahaha...(berapa banyak paksa daaa...aku sendiri pun pening)

Still Study

Sekarang ni tengah dok godek-godek blog ni..banyak benda yang cheq xtau lagi..semalam member opis ajar pasai iklan nuffnang,,,so sekarang tengah mengaplikasikan apa2 yang berkaitan la..tapi masih belum success coz xleh lagi nak copy iklan untk header punya tu..awat xtau..xleh nak edit html tu..mungkin cheq x pandai lagi kot,,,xpa..cheq akan terus berusaha sampai boleh no....

Khamis, 3 Mac 2011

Burger

3 hari kami cuti jual burger...semalam alhamdulillah...leh cover la yg 3 hari cuti tu..tapi semalam tgh2 customer ramai tu...najihah plak buat hal...ada la beberapa customer yang x puas hati coz lambat..camne x lambat cik abg I terpaksa buat sorang...I nak tolong x boleh...xpe la nak wat camne..mungkin customer tu dah serik nak beli ngan kami...hehehe...terpulang pada rezeki je la kan.....kalau ada rezeki kami ada la nnt customer baru yang beli....

Lagi satu nak cerita...sebelum ni ada sorang pompuan tapi dah x macam pompuan ler...senang cakap tomboy ler..singgah kat stall burger kami..mula ingat dia nak beli...rupa-rupanya just nak tanya je...stall burger kami beli kat mana...Cik abg I bagitau la buat sendiri...dan kami bagi tau ada yang jual siap punya...dia kata xnak coz nak cari yg murah..so x dapat le nak tolong kan...keesokannya dia datang sekali lagi kat stall kami...dia tanya plak barang2 lain beli kat mana....mmg nampak cam pelik je budak tu...tapi kami buat x kisah ler....

Kebetulan 3 hari kami cuti berniaga tu..ada lagi satu stall burger baru start berniaga dekat dengan tempat kami berniaga lebih kurang 5-6 km....xpela kan...x kisah...masing2 nak cari rezeki halal..terpulang pada rezeki masing2 ler...cuma yang x bestnyer...yang berniaga dekat kami tu..budak tomboy yang tanya2 hr tu.....rupanya dia pg survey tgk barang2 kami...last2 dia berniaga x jauh dr kami...dah ler stall dia sebijik cam kami punya,,,cuma warna je lain..hehehe....xpela...asalkan dia xde niat jahat dah la kan....rezeki masing-masing allah yang bagi..betul tak????


Selasa, 1 Mac 2011

First Step


 Alhamdulillah...Kami dah success belajar make up dengan cara yang betul..tapi banyak lagi benda yang kena belajar...yang x mahir lagi...tapi kalau nak make over muka sendiri tu cam dah pandai la...nnti second stage akan menyusul...hehehe

Sebelum aktiviti conteng muka